Könnyűszerkezetes továbbképzés 2016. június 9.

Népes hallgatóság jelenlétében nyitotta meg Horváth László, a MKE elnöke 2016. június 9-én a Magyar Könnyűszerkezetes Egyesület legutóbbi programját. Az esemény a korábban Könnyűszerkezetes Akadémiaként ismert előadássorozat szerepét átvevő Könnyűszerkezetes Továbbképzés volt, amely az elnökség tervei szerint a későbbiekben is minden évben egyszer, nyár elején kerül majd megrendezésre.

A megnyitót követően két nagyszerű előadást hallhattak a jelenlévők a vizes világbajnokságra készülő Dagály uszoda és sportlétesítmény tervezési és kivitelezési folyamatáról. Szántó László és Kocsis András 50-50 percben számos új információt közölt a méreteiben is jelentős szerkezetekről. Ennek az első blokknak a zárásaként az Állami Ménesgazdaság Szilvásváradon megújuló lovardáját ismerhette meg a hallgatóság Futó Tamás közvetítésével.

A második blokk az üveg és az acélszerkezetek kapcsolatát volt hivatott bemutatni, így kezdésként Stocker György tervezési munkáinak egy részéről kapott képet a hallgatóság. A bemutatás fókuszában a különleges tervezési és kivitelezési megoldások álltak, a járható és egyben tűzgátló födémtől a teljes transzparenciát képviselő belső udvar lefedésekig. Ez utóbbi volt a témája Oltyán Éva előadásának is, aki egyfajta rendszerezést is adott a térlefedések szerkezeti megoldásairól. Zárásként Hunyadi Tibor ismertette az acél-üveg térlefedések tűzvédelmének korszerű megoldásait.

A téma iránt érdeklődők az előadások egy részét, illetve azok rövidített változatát a Fémszerkezetek újság ősszel megjelenő számában megtalálják.

Az újság a Magyar Könnyűszerkezetes Egyesület által rendezendő őszi Fémszerkezeti Konferencia idején már olvasható lesz.

IMG_1015IMG_1017

TEHERHORDÓ ÉS TŰZGÁTLÓ ACÉL-ÜVEG FÖDÉM BEMUTATÁSA